Ska det snöa på våren?

Var kommer all snö ifrån? Jag brukar inte vara så noggrann med vad människorna kallar årstiderna. Jag menar, när det är varmt är gräset grönt och skogsmössen tittar fram, när det är kallt och varken gräset eller skogsmössen är framme då håller jag mig helt enkelt inne.

Det låter på människorna som att det är vår nu. Åtminstone är ”våren” det enda som de pratar om nu. När de inte klagar på snön vill säga. Jag klagar inte så värst, men jag behöver å andra sidan inte gå ut. Jag har allt jag behöver här inne, med mat och två toaletter, och alla klösträd jag behöver. Det skulle i och för sig vara roligt att jaga en skogsmus, men jag kan klara mig utan det.

Hundarna har det värre, det märks tydligt i butiken. De får snöklumpar runt tassarna, pälsen blir blöt och de fryser.  Jag förstår inte varför de vill var ute alls. Det är mycket märkligt tycker jag.

Visserligen kommer de in en och annan valp eller övereuntusiastisk hund som tycker att snön är toppen. Det är några som rentav drar pulkor och annat konstigt efter sig, i hög fart! Mycket märkligt, om du frågar mig.

Hundarna som kommer in här i butiken får i alla fall hjälp problemen som vädret orsakar. Salvor för tassarna, spray att ha på benen så att snön inte klumpar, och overaller och täcken att hålla dem varma. Nä, någon vår vet jag inte om det är. Än är det tid för vinterkläder ett tag till.

Det är bara en sak som jag verkligen inte förstår. Om nu hundarna inte gillar det här vädret, varför envisas de med att gå ut? Särskilt för att gå på toaletten (jag skulle frysa rumpan av mig!) Varför har inte hundarna en stor kattlåda hemma också? Det hela är mycket märkligt ur en katts perspektiv.

/ Sessan

sessaniriyalhuset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *